Op zoek naar de ziel van de wijn
In het midden van Italië, aan de Adriatische zee, ligt de regio Le Marche. De oorspronkelijke bewoners van dit gebied, de Picenen, hadden al door hoe vruchtbaar de grond hier was. Toch is le Marche niet heel erg bekend om z'n wijnen. Pas de laatste jaren is er meer aandacht voor kwaliteit en nieuwe vinificatietechnieken, die Simone Capecci combineert met een continu streven naar behoud van traditie en geschiedenis.
Wijngaarden
In dit heuvelachtige gebied bestaat de grond voornamelijk uit klei, waardoor de wijnstokken diep in de grond steken en altijd voldoende vocht kunnen vinden. In le Marche worden voornamelijk inheemse druiven geteeld, zo ook bij Simone Capecci, denk aan rode druiven als montepulciano en sangiovese en de witte passerina. Ze oogsten met de hand.
Speciaal logo
Het beeldmerk van wijnhuis Simeone Capecci is gebaseerd op de zesknopige ring/armband die de Picenen gebruikten als symbool van vruchtbaarheid en geluk. Zo wil het wijnhuis een eerbetoon maken aan de vruchtbare grond, het oer-element waar de meest waardevolle producten aan ontspringen.
© 2024 www.gastrovinorotterdam.nl - Powered by Shoppagina.nl